Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رفتار شرکت‌های حقوقی و بازارگردان نماد شستا در ماه‌های گذشته به گونه‌ای بوده است که سهامداران حقیقی از حمایت از این سهم ناامید شده‌اند و هر روز شاهد کوچک شدن سرمایه خود هستند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، حدود 8 ماه از ورود شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی در نماد شستا به بازار سرمایه می‌گذرد که این نماد امروز به یکی از سهم‌هایی تبدیل شده است که با خود بازار را سبزپوش و یا قرمزپوش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از موضوعاتی که در این مدت از شستا مشاهده شده است، همین تبعیت موهومی بازار از این سهام بوده است. در مدتی که شستا در بازار سرمایه بوده است، یکی از تاثیرگذارترین نمادها در شاخص، چه در جریان روند صعودی و چه در جریان روند نزولی شاخص بوده است.
شستا در 27 فروردین سال جاری وارد بورس شد. در آن زمان این شرکت را یکی از بزرگترین شرکت‌های حاضر در بورس می‌دانستند و به آن لقب عالیجناب بازار سرمایه را داده بودند، اما حالا شستا به یکی از نمادهایی تبدیل شده است که سهامداران خرد را با مشکل جدی مواجه کرده است و این مساله سبب شده است، در حال حاضر این نماد نه تنها دیگر عالیجناب نباشد، بلکه تبدیل به یکی از نمادهای بد در شرایط فعلی بازار شده باشد.
روند معاملات از روز عرضه اولیه تا 15 مردادماه نشان می‌دهد، شستا بیشتر میل به صعود داشته است و یکی از نمادهای پربازده بوده است، اما با آغاز روند نزولی بورس این نماد نیز تا 16 شهریور که برای برگزاری مجمع عمومی بسته شد، حدود 40 درصد کاهش قیمت یافت.

این روند نزولی در حالی رخ داده است که یکی از دلایل تاخیر در بازگشایی این نماد در آبان ماه معرفی بازارگردان قوی عنوان می‌شد.
محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار قبلا درباره بازگشایی نماد شستا گفت: این نماد نیازمند بازارگردان قوی است و به محض انجام قرارداد بازارگردانی به چرخه معاملات باز می‌گردد.
بازگشایی شستا و کاهش 13 هزار واحدی شاخص
بازگشایی شستا یکی از استرس های سهامداران بود و برخی نگران بودند بازگشایی این نماد موجب اثرگذاری منفی بر بازار شود. پس از دو ماه و نیم بسته بودن این نماد و با بازگشایی در روز 27 آبان یک سقوط 19 درصدی دیگر را تجربه می‌کند و قیمت آن از 6060 تومان در بالاترین قیمت به 3037 تومان می‌رسد.

ارزش معاملات نماد شستا هزار و 213 میلیارد تومان بود. گرچه بازگشایی شستا اقامت شاخص در کانال یک میلیون و 300 هزار واحد را تحت تاثیر قرار داد و زمینه ساز عقب نشینی 13 هزار واحدی شاخص شد، اما تقاضا برای این سهم بالا رفت و در مجموع ارزش معاملات را هم بالا برد.
بازارگردانی شستا؛ شاید وقتی دیگر
اما این همه ماجرا نیست. طی یک ماه گذشته نیز با روند نوسانی این سهم قیمت آن در اخرین روز معاملاتی به 2459 تومان رسیده است. مدیرعامل شستا در نیمه اول آبان سال جاری می‌گوید صندوق صبا گستر نفت و گاز تأمین به‌عنوان صندوق بازارگردان شرکت‌های زیرمجموعه شستا فعالیت خود را به زودی شروع خواهد کرد.
نکت جالب توجه آن است که سهام 64 شرکت از شرکت‌های زیرمجموعه شستا در این صندوق بازارگردانی می‌شوند و این صندوق می بایست اقدام به بازارگردانی سهام شرکت‌های کنترلی شستا می کرد تا افزایش نقد شوندگی سهام شرکت‌های زیرمجموعه و در نهایت اقبال سرمایه‌گذاران به وجود بیاید.
به نظر می‌رسد هنوز تأمین منابع مالی صندوق توسط هلدینگ‌ها و شرکت‌های مربوطه زیر مجموعه شستا صورت نگرفته است تا این صندوق، نقش پررنگ‌تری در بازارگردانی سهام شرکت‌های شستا ایفا خواهد کرد.

از زمان بازگشایی شستا در 27 آبان، این نماد تنها 7 روز مثبت بوده است و 15 روز نیز منفی بوده است که نشان می دهد هنوز بازارگردان این نماد، آن را به تعادل نرسانده است.

بررسی میزان خرید و فروش حقیقی ها و حقوقی ها در نماد شستا نشان می‌دهد، حقوقی های این شرکت به طور میانگین به میزان 10 تا 15 درصد از سهام این شرکت را خرید کرده‌اند.

در بخش فروش اما این مساله کاملا روند دیگری دارد. یعنی میزان فروش حقوقی در این مدت به شدت بیشتر از خرید آنها بوده. با نگاهی به آمار مشخص می‌شود، حقوقی‌های شستا در 3 ماه گذشته حدود 10 برابر میزان خریدشان، سهم شستا را فروخته‌اند. همین مساله می تواند شائبه عدم حمایت حقوقی ها از این نماد و نوسان گیری آنها را از شستا تقویت کند.
از دیگر سو، در آخرین روز معاملاتی شستا در روز چهارشنبه 26 آذرماه قیمت پایانی این نماد 24620 ریال بوده است. این در حالی است که در گذشته مدیران شستا اعتقاد داشته‌اند، ارزش هر سهم شستا حدود 5 هزار تومان است، اما در حال حاضر در این قیمت هم حقوقی‌های این شرکت و بازارگردان آن حاضر به حمایت از سهم نیستند.
حال باید دید، مسوولین شستا، حقوقی‌ها و بازار گردان این شرکت چگونه می‌خواهند ضرر و زیان سهامداران این شرکت را جبران کنند. حمایت از شستا می‌تواند به صعود بورس در آینده کمک شایان توجهی کند.
خبرنگار فارس گرچه تلاش کرد در تماس با رضوانی فر مدیر عامل شستا پاسخ وی را هم دریافت و در خبر درج کند،‌ اما متاسفانه موفق به برقراری ارتباط و دریافت پاسخ نشد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازگشایی شستا نماد شستا حقوقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دادگاه علنی برخط در مهدیشهر و دامغان برگزار می‌شود

ایسنا/سمنان رئیس کل دادگستری استان سمنان از برگزاری اولین دادگاه علنی برخط امسال در شهرستان مهدیشهر خبر داد و گفت: این دادگاه فردا برگزار می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری ۸ اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی برگزاری دادگاه علنی برخط است و دستگاه قضایی استان سمنان با جدیت لازم اجرای این موضوع را در دستور کار قرارداده تا اطلاع مردم از رسیدگی به پرونده ها و نظارت بر عملکرد دادگاه ها به درستی انجام شود.

وی ادامه داد: در همین راستا مسئولان حوزه‌های قضایی سراسر استان مکلف هستند برگزاری دادگاه علنی برخط را از شعب حقوقی و کیفری پیگیری کنند.

وی اضافه کرد: این دادگاه علنی برخط روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه رأس ساعت ۹:۳۰ صبح در شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان مهدیشهر با موضوع تغییر نام به ریاست قاضی محمد ذاکری‌نیا برگزار می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری گفت: امکان مشاهده و حضور مجازی عموم مردم در این دادگاه وجود دارد و با زیر ساخت‌های مطمئن و مناسبی که در قوه قضائیه راه اندازی شده است نیاز به حضور فیزیکی نیست.

 وی همچنین از برپایی دومین دادگاه علنی برخط امسال در شهرستان دامغان خبر داد و گفت: بدون تردید برگزاری این دادگاه‌ها زمینه مناسبی برای بهره برداری علاقمندان به مباحث حقوقی فراهم می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری اظهار کرد: دادگاه علنی برخط فردا در دامغان نهمین دادگاه علنی برخط در استان سمنان است که روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه سال جاری رأس ساعت ۱۰:۱۵ صبح در شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی شهرستان دامغان با موضوع مطالبه خسارت به ریاست قاضی ابوالفضل امیدوار جغری برگزار می شود.

رئیس کل دادگستری استان سمنان برگزاری دادگاه علنی برخط را از موارد مطرح شده در اصل ۱۶۵ قانونی اساسی و ماده ۳۵۲ قانون آئین دادرسی کیفری برشمرد و افزود: علاقمندان به مباحث حقوقی و قضایی و جلسات دادگاه ها می توانند برخط و از طریق نشانی  https://skyroom.adliran.ir/ch/edu-semnanدر این دادگاه علنی حضور یابند.

وی در خاتمه تأکید کرد: برگزاری تمامی دادگاه‌های علنی برخط مراجع قضایی استان سمنان از طریق صفحه اطلاع رسانی در پیام رسان‌های ایرانی ایتا و روبیکا به نشانی http://@akbari_dadsm و تارنمای رسمی دادگستری به نشانی https://dadgostari-sm.eadl.ir/  اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • ۲ دادگاه علنی برخط در مهدیشهر و دامغان برگزار می‌شود
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت