Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@18:14:50 GMT

زیرو بم هلدینگ های بورسی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۶۹۱۸۴

زیرو بم هلدینگ های بورسی

به گزارش اقتصادآنلاین، ساسان ابراهیمی کارشناس بازار سرمایه  در دنیای اقتصاد نوشت:  این شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت طراحی‌ شده‌اند. با این حال شرکت‌های هلدینگ خطر سهامداران را کاهش می‌دهند و می‌توانند مالکیت و کنترل شرکت‌های متفاوتی را مجاز کنند. گروه چند‌رشته‌ای صنعتی تا قبل از سال ۱۳۹۹ پنج نماد «ونیکی»، «وغدیر»، «وصندوق»، «و امید» و «وبانک» را در خود جای ‌داده بود که پس‌ازآن نماد «شستا» با سرمایه عظیم ۱۴۲ هزار میلیارد ریالی، ۴۵ درصد از صنعت چند‌رشته‌ای‌ها را به خود اختصاص داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«شستا»

شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی ماموریت سرمایه‌گذاری دارایی‌های این سازمان برای حفظ منافع بیمه‌شدگان و تامین منابع لازم برای ایفای تعهدات و حمایت‌های سازمان تامین اجتماعی در راستای افزایش سودآوری و ارزش‌افزوده حداکثری در بازار سرمایه داخلی و خارجی را دارد.  «شستا» با 9 هلدینگ بزرگ زیرمجموعه خود در مردادماه سال 99 حدود 7 درصد از ارزش کل بازار را به خود اختصاص داده بود. از میان شرکت‌های زیرمجموعه «شستا»، نمادهای «تاپیکو»، «تیپیکو»، «تاصیکو»، «صباتامین»، «سیمان‌تامین»، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بورسی و هلدینگ مدیریت توسعه انرژی تامین و خدمات ارتباطی رایتل در مرحله ورود به بازار بورس اوراق بهادار قرار دارند.

در حال حاضر ارزش روز دارایی‌های «شستا» کمتر از قیمت فعلی آن است که دلیل این رویداد را می‌توان در متوقف بودن معاملات نماد «شستا» از 16 شهریور تا 27 آبان دانست.

از سوی دیگر عرضه اولیه این شرکت مصادف شد با روزهای سبز بازار سرمایه که رشد قیمت هیجانی و بی‌وقفه را در تاریخچه معاملات خود ثبت کرد. ناگفته نماند که هلدینگ‌های زیرمجموعه «شستا»، بسیار ارزشمند و بزرگ هستند و کوچک‌ترین تحول مثبتی در شرکت‌های مذکور، ارزش سبد دارایی‌های «شستا» را با تغییرات قابل‌توجهی مواجه خواهد کرد. اکنون این شرکت حدود 94 درصد در شرکت‌های بورسی و 6 درصد در شرکت‌های غیر بورسی سرمایه‌گذاری کرده است. از میان شش شرکت تشکیل‌دهنده چند‌رشته‌ای‌ها، «شستا» بیشترین سرمایه، بیشترین ارزش بازار و بیشترین سهم از صنعت را به خود اختصاص داده و جالب است این سهم که کمترین P/ E شاخص گروه را به خود اختصاص داده است.

«وامید»

پس از شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، مدیریت سرمایه‌گذاری امید با نماد «وامید» در جایگاه دوم گروه از نظر ارزش بازار قرار دارد. این شرکت دارای بالاترین P/ E در میان شرکت‌های گروه است. حدود 99 درصد از پرتفوی «وامید» به شرکت‌های بورسی تخصیص داده ‌شده و تمرکز سرمایه‌گذاری این هلدینگ بیشتر بر استخراج کانه‌های فلزی، صنعت برق و نیروگاه، سیمان، لاستیک و پلاستیک است. ضمن اینکه سودآورترین صنعت در پرتفوی «وامید»، گروه فلزات اساسی است.

«وغدیر»

شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در جایگاه سوم از نظر ارزش بازار قرار دارد، سهم 23 درصدی از صنعت را به خود اختصاص داده است و در حدود 96 درصد از پرتفوی «غدیر»، متشکل از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس است. تمرکز این شرکت بیشتر روی محصولات شیمیایی، استخراج کانه‌های فلزی، گروه غذایی، دارویی، سیمانی، انبوه‌سازی و ماشین‌آلات است. بیشترین سودآوری در پرتفوی «وغدیر» به شرکت سنگ‌آهن گهر زمین اختصاص دارد.

«وصندوق»

رتبه چهارم در میان شرکت‌های گروه، به سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری تعلق دارد. این شرکت 95 درصد از پرتفوی خود را به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بورسی اختصاص داده است و ازجمله مهم‌ترین و بیشترین ارزش شرکت‌های بورسی پرتفوی نیز به محصولات شیمیایی، فرآورده‌های نفتی، لاستیک و پلاستیک، مواد غذایی، سیمانی‌ها و بانک‌ها تعلق دارد.

«و بانک»

سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی با سرمایه 27 هزار و 250 میلیارد ریالی در جایگاه پنجم از لحاظ ارزش بازار در میان چند‌رشته‌ای‌ها قرار دارد و با سرمایه‌گذاری در 45 شرکت بورسی، ارزش بازار 93 درصدی را در پرتفوی ماهانه خود گزارش داده است.  ناگفته نماند که 93 درصد از ارزش پرتفوی بورسی این شرکت از سرمایه‌گذاری در گروه شیمیایی، غذایی، سیمانی، لاستیک و پلاستیک، دارویی، کشاورزی و دام‌پروری نشات می‌گیرد.

«ونیکی»

 سرمایه‌گذاری ملی ایران با نماد «ونیکی»، با کمترین ارزش بازار در حدود 154 هزار میلیارد ریال، رتبه آخر را در گروه چند‌رشته‌ای کسب کرده و با سرمایه‌گذاری در 87 شرکت بورسی، حدود 98 درصد از ارزش بازار پرتفوی خود را به بازار سرمایه تخصیص داده است. «ونیکی» بیشترین سود هر سهم و کمترین سود نقدی تقسیمی را در میان شرکت‌های گروه داراست و سهم شش‌درصدی از شرکت‌های چند‌رشته‌ای را به خود اختصاص داده است.

ارزش بازار

در حالی که سرمایه «شستا» بیشتر از سرمایه «وامید» است، ازنظر ارزش بازار 35درصد نسبت به این شرکت پیشتاز است که این گواه عملکرد نه‌چندان موفق «شستا» و عملکرد بسیار خوب «وامید» است. شرکت‌های دیگر این گروه مانند «وصندوق»، «وبانک» و «ونیکی» در پارامتر ارزش بازار مجموعا از ارزش نماد «وغدیر» کمتر هستند. نماد «وغدیر» 140 درصد بیشتر از «وامید» سرمایه دارد اما در زمینه ارزش بازار نماد «وامید» 57 درصد باارزش‌تر است.

روند قیمتی

نمودار‌ها روند قیمتی چند‌رشته‌ای‌ها از سال 1399 تا اردیبهشت ماه سال جاری را نشان می‌دهند. همان‌طور که از روند نمودارها مشخص است شرکت‌های مذکور در ماه‌های تیر و مرداد سال گذشته بیشترین رشد قیمتی را در تاریخچه معاملات خود ثبت کرده‌اند و پس‌ازآن همراه با ریزش شاخص‌کل، شاخص چند‌رشته‌ای‌ها هم دستخوش تغییرات نزولی شده و افت قیمتی را تجربه کرده است، به‌گونه‌ای که با ریزش نماد «وغدیر» این سهم به یک‌سوم ارزش خود، «وبانک» به یک‌پنجم ارزش خود و «ونیکی» به یک‌هفتم ارزش پیشین خود رسیده‌اند.

ریسک‌های گروه

مهم‌ترین ریسک‌های گروه چند‌رشته‌ای صنعتی شامل ریسک‌های مالی، نرخ بهره، نوسانات نرخ ارز، حجم نقدینگی، قوانین نظارتی، نوسانات ارزش دارایی‌ها و ترکیب پرتفوی می‌شود. همچنین ریسک‌های غیرسیستماتیک سیاسی و اقتصادی نیز در روند حرکتی شرکت‌ها اثرگذار هستند.

وضعیت گروه در بازار

در گروه شرکت‌های چند‌رشته‌ای صنعتی وضعیت ناپایداری حاکم است. بیشترین قدرت مالی جهت حمایت از سهم و سلسله اقدامات صورت گرفته در این رابطه مربوط به نماد «شستا» است. این سهم بیشترین تاثیرپذیری از تحولات سیاست داخلی و خارجی را دارد و همچنین بیشترین نفوذ جهت مثبت‌شدن شاخص بورس را داراست. با توجه به میزان سرمایه و استعدادهای منحصربه‌فرد این شرکت، اما از نظر میزان بازدهی سهام چندان موفق نبوده است و ارزش ذاتی سهم بسیار بیشتر از مبلغ کنونی است.

باید در نظر داشت که بیشترین دخالت‌های دستوری طی روزها و هفته‌های گذشته در نماد «شستا» و «شپنا» بوده، گویا مدیران بازار 528 نماد دیگر را فراموش کرده یا چندان‌اهمیتی برای آنها ندارد. بخش اعظم فعالان بازار نیز بر این عقیده هستند که نسبت شاخص‌سازان در اثرگذاری بر شاخص‌کل بیشتر است اما اینکه صندوق توسعه بازار تماما در خدمت این دو سهم باشد به‌ هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست. این شرکت غول منابع مالی است. طبق برآوردها 10‌درصد از کل ارزش بازار سرمایه فقط مختص به شرکت‌های زیرمجموعه «شستا» است، به‌گونه‌‌ای که تعدد شرکت‌های زیرمجموعه «شستا» در بورس بسیار قابل‌توجه است. اما نماد «وغدیر» در شرکت‌های این گروه پتانسیل رشد قیمتی خوبی دارد. تحرکاتی که در سفارش‌های خرید این سهم طی روزهای گذشته مشاهده می‌شود نیز قابل‌توجه است.

نماد «ونیکی» نیز به‌تازگی از توقیف سازمان امور مالیاتی خارج و سهام آن به بانک تجارت انتقال یافت تا دولت، بخشی از بدهی خود به بانک تجارت را این‌گونه تسویه کند. «ونیکی» هم در زمره سهم‌های جذاب این گروه است. سهم این شرکت جامانده از ارزش ذاتی خود و بازار است و در صورت سبز‌شدن بازار از سهم‌های جذاب این گروه به‌شمار خواهد رفت.

دو نماد «وبانک» و «وامید» نیز مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار دارد. کف‌سازی‌های انجام‌شده در نماد «وبانک» و افزایش سرمایه صورت‌گرفته در نماد «وامید» بیانگر تحولات مثبت در این دو شرکت است.

در نهایت باید گفت یکی از محرک‌های اصلی در حمایت از بازار و ورود نقدینگی همین شرکت‌های چند‌رشته‌ای هستند. این شرکت‌ها با توجه به میزان سرمایه و قدرت جهت‌دهی که به دیگر شرکت‌ها دارند یکی از ارکان اصلی قدرت در بازار سرمایه محسوب می‌شوند.

پربیننده ترین سنگین ترین صف های خرید و فروش / فشار فروش ۴۰۰میلیارد تومانی خودرویی ها روحانی: بازار سرمایه را ما به اوج رساندیم! بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس امروز (۲۸اردیبهشت) / بی مهری حقیقی ها گریبان برکت را گرفت ارزش سهام عدالت من (۲۸اردیبهشت ماه) وضعیت بورس تهران تا انتخابات(بخش دوم) / بازار سرمایه در ابهام قرار دارد!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار سرمایه انتخابات ۱۴۰۰ خود اختصاص داده سرمایه گذاری اختصاص داده شرکت های بورسی چند رشته ای ها میان شرکت بازار سرمایه ارزش بازار دارایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۹۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه

پوریا خاوری مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر افزایش یافت.

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت "کشت و صنعت پیاذر" با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت "معدنی و صنعتی چادر ملو" با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه دیما در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری‌های نوین، بدون محدودیت‌های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

بهره گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی گیری الکترونیکی، امکان حضور نهاد‌های نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفتگو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه دیما به شمار می‌رود.

گفتنی است که سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن‌ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چینی‌ها در بخش کشاورزی مازندران
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • مراسم تقدیر و معارفه مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی برگزار شد